Dijamant je večeras igrao 150. meč za Romu i upisao četvrti i peti gol ove sezone u Ligi prvaka.

Liga prvaka, grupa G

I CSKA od večeras ima traume od Džeke, Real pobijedio Plzen

Fudbaleri Rome i Real Madrida ostvarili su pobjede protiv CSKA Moskve i Viktorije Plzen u okviru 3. kola grupe G Lige šampiona.

Roma je na Olimpicu dočekala CSKA Moskvu u vrlo bitnom meču kada je u pitanju borba za jedno od prva dva mjesta u grupi i plasman u Ligu prvaka, a na kraju je slavila puno lakše nego što se očekivalo sa 3:0.

I ovog puta je briljirao kapiten reprezentracije Bosne i Hercegovine Edin Džeko koji se dva puta upisao u strijelce.

Na samom počeku meča nije bilo većih šansi ni na jednoj strani, a tako je ostalo sve do 30. minute kada je Pellegrini lijepo prošao po lijevoj strani, odigrao dupli pas sa El Sharaawyjem i dodao do Džeke koji pogađa za 1:0. Samo 13 minuta kasnije El Sharaawy je ovog puta bio asistent, a Džeko ponovo strijelac za konačan rezultat prvog dijela.

Na samom početku nastavka susreta Roma dolazi do trećeg gola i to preko Cengiza Undera, a Džeko je sada bio asistent. Do kraja meča naš Dijamant je mogao do još jednog hat-tricka u Ligi prvaka, ali je glavom iz vrlo izgledne pozicije šutirao pored gola.

Na kraju je ostalo 3:0 i Roma sada ima šest bodova, odnosno isto kao Real Madrid i dva više od CSKA.

U drugom meču iste grupe Real Madrid je na Bernabeu stadionu pobijedio Viktoriju Plzen sa 2:1. Kraljevski tim je poveo u 11. minuti kada je pogodio Karim Benzema nakon asistencije Lucasa, a drugi gol za domaće je postigao Marcelo u 11. minuti drugog poluvremena. Jedini gol za goste je postigao Hrosovsky u 79. minuti.

U narednom kolu protivnici će biti isti, samo će se domaćinstva promijeniti.

Svemu dodajmo i jedan susret iz grupe E u kojem je Ajax na domaćem terenu slavio protiv Benfice sa 1:0 golom Mazraouija iz sudijske nadoknade. 

Liga prvaka, 3. kolo:

Roma - CSKA Moskva 3:0

Real Madrid - Viktorija Plzen 2:1

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.