(Foto: EPA) Edin je ove sezone u osam nastupa u Seriji A dao dva gola za Romu, ali je zato u Ligi prvaka na tri nastupa postigao čak pet golova.

Roma objavila "modifikovanu" listu

Džeko golovima protiv CSKA napredovao na vječitoj listi, legende Rome "u strahu"

Edin Džeko u dresu Rome možda igra i najbolji fudbal u karijeri, a sinoć je Vučicu sa dva gola odveo do pobjede (3:0) nad moskovskim CSKA u meču grupne faze Lige prvaka.

Džeko se sa sinoćnjim golovima popeo na listi najboljih strijelaca u historiji Rome, pa je sada deveti sa 80 golova u 150 nastupa. On je tako prestigao Dina Da Costu koji je u 163 nastupa postigao 79 golova za Romu.

Ispred Edina je trenutno legendarni Marco Delvecchio sa 83 gola u 300 nastupa, Abel Balbo sa 87 golova (182 nastupa) je sedmi, dok je na čestom mjestu Vincenzo Montella koji je skupio 258 utakmica u dresu Rome i postigao 102 gola.

Peta pozicija pripada Pedru Manfrediniju sa 104 gola na 164 utakmice, dok je Rodolfo Volk skupio 161 nastup i postigao 106 golova što mu je dovoljno za četvrtu poziciju na vječitoj listi strijelaca.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Treći je Amedeo Amadei sa 111 golova (234 utakmice), dok je na drugom mjestu Roberto Pruzzo sa 138 golova u 315 nastupa.

Neprikosnoven na prvom mjestu je naravno Francesco Totti koji je u 786 utakmice postigao 307 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.