Portugalac je već imao priliku voditi Real Madrid od 2009. do 2013. godine, a u tom periodu doživio je brojne lijepe trenutke sa 'kraljevskim' klubom (Foto: EPA)

Šuška se, šuška...

Španci plasirali senzaciju: Mourinho se vraća u Madrid?!

Joseu Mourinhu ne cvjetaju ruže na Old Traffordu. Pod njegovim vodstvom Manchester United je u Premier ligi startao loše i trenutno se nalazi na desetoj poziciji, a poraz u Ligi šampiona od Juventusa (0:1) je dodatno podgrijao špekulacije da bi 'The Special One' uskoro mogao postati bivši.

Iako ne cure konkretne informacije ko bi u slučaju takvog raspleta mogao da naslijedi Mourinha, jasno je kako portugalski stručnjak ne bi tragao dugo za novim angažmanom, a mediji u Španiji pišu da bi naredna stanica mogao biti, ni manje ni više, nego Real!

Kako i sam Real prolazi trenutno kroz rezultatsku krizu, tamošnji El Pais donosi senzacionalnu vijest da je Julen Lopetegui na izlaznim vratima i da bi Florentino Perez želio upravo da ga zamijeni Mourinho, koji mu je navodno omiljeni trener. Otkaz u Manchester Unitedu, o kojem se sve glasnije nagađa, navodno bi samo ubrzao stvari.

U prošlosti Real je već znao angažovati ponovo svoje bivše trenere, poput Fabija Capella, Josea Camacha, a i sam Mourinho se već jedanput imao priliku vratiti na Santiago Bernabeu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Šta će od cijele priče na kraju biti, ostaje da se vidi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.