Gavranović i Oršić su donijeli Modrim novu pobjedu, pa je od večeras sasvim realno očekivati da hrvatski prvak završi na jednoj od prve dvije pozicije u grupi D

Modri i dalje stopostotni u Evropskoj ligi

Dinamo preokretom stigao na korak do evropskog proljeća

Dinamo je večeras kao gost savladao Spartak iz Trnave rezultatom 2:1 i tako došao do svoje treće pobjede u Evropskoj ligi iz isto toliko utakmica.

Modri su od starta utakmice bili bolji tim na terenu i propustili nekoliko dobrih šansi za vodstvo, da bi u 32. minuti uslijedila kazna. Spartak je faktički iz prve šanse poveo sa 1:0 a strijelac je bio Ghorbani.

S tim rezultatom se otišlo na odmor, ali Dinamo je nastavljao sa napadima. Do zasluženog poravnanja su Zagrepčani stigli u 65. minuti kada je Gavranović pogodio za 1:1.

Potpuni preokret uslijedio je u 77. minuti. Nakon gola, Gavranović upisuje asistenciju a Oršić pogađa za veliku pobjedu Dinama koji s nova tri boda stiže na korak da prezimi u Evropi, prvi put nakon skoro 50 godina čekanja.

Za Dinamo je večeras svih 90 minuta odigrao Amer Gojak, dok je Izet Hajrović zamijenjen u 73. minuti. Luka Menalo ni večeras nije bio u protokolu.

U drugoj utakmici grupe D, Anderlecht i Fenerbahče su odigrali 2:2 što je rezultat koji u potpunosti odgovara Dinamu. Anderlecht je vodio sa 2:0 golovima Bakkalija iz 35. i 50. minute, a Fener je do boda stigao preko Freyja u 53. i Kaldirima u 57. minuti.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Nakon tri odigrana kola, Dinamo vodi na tabeli grupe D sa maksimalnih devet bodova. Fenerbahče ima četiri, Spartak iz Trnave tri a Anderlecht samo jedan bod.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.