Košarkaši Zrinjskog zabilježili su drugi uzastopni poraz u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i čak šesti u sedam utakmica odigranih u ovoj sezoni

Drugi uzastopni poraz prvaka BiH

Sparsi slavili u Mostaru

Košarkaši Zrinjskog poraženi su od Sparsa u utakmici 2.kola košarkaške Premijer Lige Bosne i Hercegovine. Sarajlije su zasluženo slavile rezultatom 63:60 i gurnule Zrinjski u još veće probleme budući da im je ovo šesti poraz iz sedam utakmica.

Krenula je utakmica silovito, prva četvrtina završila je rezultatom 27:26 za Zrinjski i činilo se da ćemo gledati dinamičnu košarku s puno poena, te atraktivnu kako se činilo u prvi mah. No, u drugoj četvrtini nijedna momčad nije postigla ni poena čak 5 minuta a košarka koja se igrala bila je blago rečeno negledljiva.

U svoj toj konfuziji bolje su se snašli Sparsi koji su na kraju slavili i koji su ogolili probleme Zrinjskog do kraja. Probleme u organizaciji igre, probleme u realizaciji i iščeznuću onog pobjedničkog mentaliteta koji ih je krasio u prošloj sezoni.

Stefan Glogovac s 14 i Draško Albijanić bolji od ostalih u Sparsima sa 14, odnosno 13 poena. S druge strane Smajlagić je zabio 14, a Pandurić 13 poena za HKK Zrinjski.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Zrinjski: Ramljak 13, Ljujić 3, Miličević 2, Smajlagić 14, Pandurić 13, Golemac, Sokolović 9, Pajić, Zlomislić, Šamadan, Todorović 8, Spieth

OKK Spars: Albijanić 13, Durmo 4, Grubelić 7, Glogovac 14, Protić, Vrabac 9, Bašić, Zahiragić 1, Manjgafić 8, Kamenjaš, Jovanović 7, Mazalin

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.