Trbić: Isplatila nam se igra na Albijanića

Sparsi slavili u Splitu

Trbić: Isplatila nam se igra na Albijanića

Samir Mlaćo

Sparsi su sinoć došli do četvrte pobjede u ABA 2 ligi. Naime, bh. tim je slavio na gostovanju kod Splita 63:60 u susretu sa infarkt završnicom. 

Bilo je 63:60 za Sarajlije, a presudila je posljednja četvrtina koja je pripala Sparsima 24:11.

Trener Sparsa Marko Trbić bio je optimista uoči duela u Splitu, a poslije pobjede nije krio zadovoljstvo.

"Hvala Splitu na domaćinstvu. Prvo poluvrijeme smo stvarno bili loši, odrazilo se na našu igru i to što smo igrali protiv slavnog kluba, bili smo izuzetno napadački dekocentrirani. U posljednje dvije minute imali smo sreće, ali mislim da je naša pobjeda zaslužena. I kada smo gubili nismo odustajali, isplatila nam se igra na Albijanića", kazao je Trbić.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Iz redova Splita su čestitali Sparsima.

"Čestitke Sparsima na pobjedi. Nismo, kada smo trebali, znali privesti utakmicu kraju. Smeta me da u gostima imamo veću energiju nekog kod kuće, a u ovoj utakmici nismo poštivali neke obrambene principe. Nebitno je što smo promašili puno zicera, generalno nas je poremetila ozljeda Veljačića, ali bojim se da ozljeda Morrisa nije teža i da smo skupo platili ovu utakmicu. Na kraju smo ostavili Albijanića samog u kontri, i iskusniji igrači od naših griješe u takvim situacijama. Mislim da su bili koraci, ali uvijek se držim onog da prvo tražim greške u sebi. Veseli me reakcija mladog Gizdavčića, koji je ostavio dobar dojam za petnaestak minuta na parketu", kazao je trener Splićana Vladimir Anzulović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi