Sparsi gaze sve pred sobom u ABA 2 ligi
Sparsi su dobili u gostima sve što su odigrali ove sezone, a u narednom kolu igraju kući protiv Vršca.

Pobjeđen i Split u gostima

Sparsi gaze sve pred sobom u ABA 2 ligi

Košarkaši sarajevskih Sparsa ostvarili su večeras novu pobjedu u ABA 2 ligi. 

Sparsi igraju naprosto fantastično na početku ove sezone pa su u ABA 2 ligi ostvarili i četvrtu pobjedu, odnosno treću u gostima. Ovog puta su bili bolji od Splita kojeg su pobijedili sa 63:60.

Ipak, nije sve izgledalo tako dobro na samom početku meča za bh. predstavnika koji je prvu četvrtinu izgubio sa 20:11. U drugoj dionici je bilo 11:11 pa se na odmor otišlo sa prednošću domaćih od devet poena.

Nisu Sparsi izgledali pretjerano dobro ni početkom drugog poluvremena, a treću dionicu su izgubili sa 18:17. Kada je izgledalo da će domaći slaviti pobjedu, Sparsi su ubacili u brzinu više i posljednju četvrtinu dobili sa 24:11 za konačnu pobjedu od tri razlike.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Bh. tim sada ima omjer od četiri pobjede i jednog poraza, dok je Splitu ovo bio prvi poraz ove sezone i također ima omjer kao Sparsi.

Ekipu sa Grbavice je do trijumfa vodio Draško Albijanić sa 22 poena, dok je Durmo dodao 9, a Jovanović jedan manje. Kod domaćih Morris je ubacio 24 poena, a Kedžo 10.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi