12. kolo HNL

Remi u jadranskom derbiju, Dinamo siguran i bez Hajrovića

Danas je na Poljudu odigran veliki jadranski derbi u kojem su Hajduk i Rijeka podijelili bodove odigravši 1:1.

Splićani su poveli u 28. minuti kada je Said iz penala pogodio za 1:0. Rijeka do poravnanja stiže u 50. minuti također sa bijele tačke, odakle je precizno pogodio Gorgon.

Do kraja utakmice se rezultat nije mijenjao i oba kluba su osvojila po bod, s tim što je teško reći kome će on više odgovarati.

U drugoj utakmici dana, Dinamo je kao gost bio bolji od Slaven Belupa (2:0). Dugo su se Modri mučili u Koprivnici, a do vodstva su stigli u 71. minuti kada je Budimir zabio za 1:0. Konačnih 2:0 postavio je Kadzior u 88. minuti susreta.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U timu zagrebačkog kluba danas nije bilo Izeta Hajrovića koji je odmarao, dok je Amer Gojak u igru ušao u 79. minuti. Luka Menalo je svih 90 minuta presjedio na klupi za rezerve.

Nakon 12 odigranih kola, Dinamo je prvi na tabeli sa 30 bodova a slijede ga Lokomotiva sa 25, Osijek sa 24 i Gorica sa 22 boda. Rijeka je tek peta sa 18 bodova, dok je Hajduk sedmi sa samo 12 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.