Dinamo ima novu zvijezdu: "Kao dijete sam došao iz Zenice..."
Italijanski mediji pišu kako je na Šunjića 'bacio oko' milanski Inter, koji ga na Giuseppe Meazzu želi dovesti već u januarskom prijelaznom roku (Foto: EPA)

Mogao bi uskoro put Apenina

Dinamo ima novu zvijezdu: "Kao dijete sam došao iz Zenice..."

Nova zvijezda Dinama je, bez dvojbe, Ivan Šunjić. U zagrebački klub je ušao na mala vrata, sumnjali su u njega, ali kroz nekoliko utakmica je pokazao da mu se smiješi blistava karijera, pa ga neki već i vide kao legitimnog kandidata za "A" reprezentaciju Hrvatske.

Ne čudi što za Dinamovog dragulja već sada vlada veliki interes na tržištu, posebno je uporan Inter, čiji su čelnici navodno odlučni da ga dovedu na Giuseppe Meazzi već u januaru. Talijani tvrde kako bi cijeli transfer mogao koštati pet miliona eura, no do konca prijelaznog roka, nastavi li ovako igrati, cijena bi mogla skočiti i više.

No, jeste li znali da je ovaj sjajni mladi nogometaš porijeklom upravo iz BiH? Već sa tri godine s cijelom porodicom se preselio iz Zenice, o čemu je govorio za Večernji list, vrteći film dosadašnje karijere.

"Dosao sam s porodicom kao dijete iz Zenice, sa šest-sedam godina sam već počeo trenirati nogomet u Španskom", prisjetio se Šunjić, pa dodao da živi najbolje nogometne dane.

"Ispada da je tako, dobro igram, s Dinamom su došli i rezultati, sada i taj plasman sa reprezentacijom na Evropsko prvenstvo. Doista nije moglo bolje", ističe Šunjić.

Odigrao je dosta utakmica ove sezone, no jednu posebno izdvaja.

"Protiv Fenerbahçea. Ne samo zbog mog gola nego i zbog velike pobjede. Nije u mojem opisu posla da stalno zabijam, ali dogodilo se, bila mi je to prva velika utakmica, pred puno ljudi u Maksimiru. Bio mi je to dječački san."

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Upitan je i da li se vidi u A reprezentaciji Hrvatske, čije je omladinske selekcije gotovo sve prošao.

"Trenutno ne, ali u budućnosti svakako. No imamo mnogo dobrih mladih igrača, ne bih mogao reći koliko će ih u A vrstu, neki su već i igrali u njoj, dosta dečki je u ligama petice. Sad je na nama da se dokažemo", podvukao je Šunjić.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi