Dinamo preokretom stigao na korak do evropskog proljeća
Gavranović i Oršić su donijeli Modrim novu pobjedu, pa je od večeras sasvim realno očekivati da hrvatski prvak završi na jednoj od prve dvije pozicije u grupi D

Modri i dalje stopostotni u Evropskoj ligi

Dinamo preokretom stigao na korak do evropskog proljeća

Dinamo je večeras kao gost savladao Spartak iz Trnave rezultatom 2:1 i tako došao do svoje treće pobjede u Evropskoj ligi iz isto toliko utakmica.

Modri su od starta utakmice bili bolji tim na terenu i propustili nekoliko dobrih šansi za vodstvo, da bi u 32. minuti uslijedila kazna. Spartak je faktički iz prve šanse poveo sa 1:0 a strijelac je bio Ghorbani.

S tim rezultatom se otišlo na odmor, ali Dinamo je nastavljao sa napadima. Do zasluženog poravnanja su Zagrepčani stigli u 65. minuti kada je Gavranović pogodio za 1:1.

Potpuni preokret uslijedio je u 77. minuti. Nakon gola, Gavranović upisuje asistenciju a Oršić pogađa za veliku pobjedu Dinama koji s nova tri boda stiže na korak da prezimi u Evropi, prvi put nakon skoro 50 godina čekanja.

Za Dinamo je večeras svih 90 minuta odigrao Amer Gojak, dok je Izet Hajrović zamijenjen u 73. minuti. Luka Menalo ni večeras nije bio u protokolu.

U drugoj utakmici grupe D, Anderlecht i Fenerbahče su odigrali 2:2 što je rezultat koji u potpunosti odgovara Dinamu. Anderlecht je vodio sa 2:0 golovima Bakkalija iz 35. i 50. minute, a Fener je do boda stigao preko Freyja u 53. i Kaldirima u 57. minuti.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Nakon tri odigrana kola, Dinamo vodi na tabeli grupe D sa maksimalnih devet bodova. Fenerbahče ima četiri, Spartak iz Trnave tri a Anderlecht samo jedan bod.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benjamingst
Dinamo I ZG mogu daleko dogurati... ulazu oni I to dobro. Mislim da ovaj Dinamo ZG je jaci od CZ....
24 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi