Posljednji derbi na Grbavici (2:2) bio je jedan od boljih u posljednjih deset godina, a kakav će biti predstojeći?

Sarajevo dočekuje Željezničar

Zvanično potvrđen termin 117. sarajevskog derbija

U 16. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na rasporedu će biti još jedan veliki sarajevski derbi u kojem će snage odmjeriti Sarajevo i Željezničar.

Vječiti rivali u derbi ulaze u lošem raspoloženju jer su oba tima za vikend doživjela neočekivane poraze - Sarajevo od GOŠK-a, a Željezničar od Zvijezde 09.

FK Sarajevo je, kao domaćin utakmice, danas zvanično odredilo termin velikog derbija koji će se igrati u subotu s početkom u 17 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Službena lica za najveću utakmicu bh. klupskog fudbala bit će poznata naknadno.

Nakon 15 odigranih kola, Sarajevo je lider na tabeli Premijer lige BiH sa 33 boda, dok Željezničar zauzima treće mjesto sa 28 bodova.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.