U porazima ipak nešto dobro: Svih jedanaest  igrača vječitih rivala se sačuvalo

Derbi se igra u subotu

U porazima ipak nešto dobro: Svih jedanaest igrača vječitih rivala se sačuvalo

Samir Mlaćo

Sasvim neočekivano Sarajevo i Željeničar su upisali poraze pred vječiti derbi. Sarajevo je poraženo u Gabeli od GOŠK-a 1:0, dok je Željezničar istim rezultatom poražen pred svojim navijačima od Zvijezde 09.

I jedni i drugi sada u derbi ulaze nakon neočekivanih kikseva, ali stručne štabove donekle može radovati da nijedan od nogometaša koji je imao dva žuta kartona u nedjelju nije zaradio i treći.

Kod Sarajevu su od moguće suspenzije strahovali Aleksandar Šofrancac, Joahim Adukor, Benjamin Tatar, Haris Handžić, Ljuban Crepulja, Halid Šabanović i Selmir Pidro, a na drugoj strani Kemal Osmanković, Sulejman Krpić, Stojan Vranješ i Ivan Čurjurić.

Podsjetimo, sarajevski vječiti derbi igra se u subotu sa početkom u 17 sati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FK Sarajevo vs FK Zeljeznicar, sto posto bit ce jedan od ovih rezultata 0 : 0, 1 : 1 ili 2 : 2, dakle garantujem da ce rezultat biti nerjesen.
11 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi