Iako se tokom karijere dva puta peo na tron Evrope, Belodedić je ipak učestvovao i u nečasnim radnjama.

Legendarni štoper iznenadio javnost

Bivši fudbaler Zvezde priznao: Igrao sam dva namještena meča

Legendarni defanzivac Crvene zvezde i rumunske Steaue Miodrag Belodedić priznao je da je tokom karijere igrao dva namještena meča koja su se morala završiti neriješenim rezultatom.

Belodedić je tokom karijere u dva navrata osvajao Kup šampiona, ali je ipak učestvovao i u nekim nezakonitim radnjama. Dok je bio član Steaue igrao je dva meča koja su morala da se završe neriješenim rezultatom, a u izjavi za inostrane medije je objasnio i kako se to otprilike radi.

"Utakmica između Steaue i Cluja od prije mnogo godina je morala da bude završena neriješeno, isto kao i meč protiv Bistrice. Dogovoreno je da ne bude pobjednika. Utakmica u tom slučaju počinje normalno. Na početku igrate čvrsto, ne dozvoljavate rivalu da postigne gol, borite se da vi povede i ako možete to i uradite. Ali, kasnije morate pustiti protivnika da izjednači", rekao je Belodedić i nastavio:

"Postoji mnogo načina da pustite gol. Kada su korneri, slobodni udarci...Napadače ne napadate, umjesto da krenete na loptu vi ih čekate, čekate i čekate. Napadač se okrene i šutira, a vi dignete stopalo malo više nego što treba kako bi lopta prošla ispod i navijači ne shvate da je namješteno", dodao je on.

Belodedić je tokom karijere ukupno devet godina proveo u Steaui, a član Crvene zvezde je bio tri sezone te je osvojio sa beogradskom ekipom Kup šampiona. Osim toga, tokom karijere je igrao između ostalog za Valenciju, Valladolid, Villarreal...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.