Ovo je bilo nisko! Navijači Marseillea prozvali PSG, ali i Zvezdu

Za vrijeme derbija na Velodromeu

Ovo je bilo nisko! Navijači Marseillea prozvali PSG, ali i Zvezdu

Navijači Olympique Marseillea su na sinoćnjoj utakmici protiv PSG-a istakli provokativnu parolu koja je navukla gnjev pristalica dva kluba.

Osim PSG-a, kojem je parola upućena, poruka Marseilleovih tifoza neće se svidjeti ni navijačima Crvene zvezde koji su indirektno prozvani u njoj.

"Kupovina Crvene zvezde neće vam donijeti žutu zvijezdu (Liga šampiona). Mi smo šampioni!", pisalo je na transparentu kojim su navijači Marseillea podsjetili rivale iz Pariza da su oni jedini francuski klub koji u svojim vitrinama ima pehar Lige prvaka.

Osim toga, transparent se najviše odnosi na aferu o navodnom namještanju pomenute utakmice koju je pokrenuo ugledni L'Equipe, koji je nedavno pisao da je meč PSG-a i Crvene zvezde u Ligi prvaka bio dogovoren.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Za one koji ne znaju, postoji sumnja da je bio dogovor da PSG savlada Zvezdu sa tačno pet golova razlike što se i desilo (6:1), a istraga je još uvijek u toku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi