Ogi ne ostaje dužan

Vranješ odgovorio bivšem selektoru Belgije koji ga je nazvao budalom

Reprezentativac BiH Ognjen Vranješ tema je brojnih tekstova koje objavljuju mediji u Belgiji. Nije u pitanju njegov kvalitet, jer je pokazao da zaslužuje igrati u timu poput Anderlechta, međutim ono što mu se zamjera je nedisciplina u igri.

Sve je krenulo od utakmice sa Dinamom u kojoj je Vranješ zaradio crveni karton i ujedno napravio jedanaesterac, što je u velikoj mjeri razljutilo trenera Heina Vahhaesbroucka, a po njemu je nešto kasnije 'opleo' i bivši selektor belgijske reprezentacije Aime Anthuenis nazvavši ga - budalom.

"Kao trener, da li biste i dalje vodili tim sa takvom budalom u njemu? Uzmite za primjer utakmicu protiv Dinamo Zagreba u kojoj je Vranješ udarao sve što se kretalo po terenu. Skrivio je penal i dobio je žuti karton. I, kada pomislite da će se malo primiriti, za manje od minute opet je u akciji i dobije crveni karton", prokomentarisao je Anthuenis, inače 74-godišnji stručnjak.

Naš nogometaš mu, očekivano, nije ostao dužan, pa je vrlo brzo putem Instagrama poslao poruku Anthuenisu.


Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.