"Moram da razgovaram s Ognjenom i da vidim je li sve u redu njegovoj glavi"
Trener Anderlechta Hein Vanhaezebrouck otkrio je u razgovoru za belgijske medije kako Ognjen Vranješ više nije suspendovan (Foto: EPA)

Trener Anderlechta o bh. nogometašu

"Moram da razgovaram s Ognjenom i da vidim je li sve u redu njegovoj glavi"

Nogometni reprezentativac BiH Ognjen Vranješ nesportskim ponašanjem ugrozio je svoj status u Anderlechtu.

Vranješ se belgijskom velikanu priključio ljetos, došao je kao veliko pojačanje, ali taj epitet, za vrijeme dosad provedeno u klubu, nije baš opravdao i sve češće se govori o mogućem odlasku.

Povod za takve navode svakako je bilo i to što je Hein Vanhaezebrouck izostavio našeg nogometaša iz sastava za prethodne dvije utakmice. Pretpostavljalo se najprije da je pauzirao zbog umora ili neke manje povrede, ali kako je to trener Anderlechta demantovao, postalo je jasno da stvari ne štimaju.

"Moram još razgovarati sa Ognjenom, da vidim je li sve u redu u njegovoj glavi. Svjestan je cijele situacije, ali mora to pokazati svojim potezima. O njemu kao igraču ne treba trošiti riječi, dobar je, mada je najvažnije da se utakmica završi sa 11 igrača", kazao je trener Vanhaezebrouck aludirajući na pristup bh. nogometaša u nedavnoj utakmici protiv Dinama kada je dobio crveni karton i ostavio ekipu na cjedilu.

Suspenzija je, kaže Vanhaezebrouck, prošlost.

"To je završena priča..."

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Banjalučanin je u redove Anderlehcta, podsjetimo, stigao iz AEK-a s kojim je osvojio titulu u Grčkoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi