(Foto: EPA) Brahim Diaz je ponovo dobio šansu u Carabao kupu, a ovaj put je pokazao da Pep Guardiola može ozbiljno računati na njega u budućnosti.

Građani eliminisali Fulham u osmini finala Carabao kupa

Manchester City rutinski, veliki dan za mladog Brahima Diaza

Večeras je Manchester City na svom Etihadu ugostio ekipu Fulhama u utakmici osmine finala Carabao kupa i upisao laganu pobjedu rezultatom 2:0.

Pep Guardiola je na ovom meču od prve minute na teren poslao nekoliko mladih igrača, poput Zinchenka, Fodena i Diaza, a upravo mu se 19-godišnji Brahim Diaz odužio na najbolji mogući način.

Zaprijetio je Manchester City prvi put ozbiljno u devetoj minuti kada je pokušaj Vincenta Kompanyja blokirala odbrana Fulhama, a na prvi gol se čekalo još devet minuta pošto je Brahim Diaz u 18. minuti uz dosta sreće poslao loptu u mrežu za 1:0. Bio je ovo prvi gol u jednoj zvaničnoj utakmici za mladog ofanzivnog veznjaka.

City je nastavio kontrolisati tok meča, prijetili su Sane, Foden i Gabriel Jesus, ali se do kraja prvog dijela rezultat nije mijenjao.

Fulham nije uspijevao ozbiljnije zaprijetiti Građanima ni u drugom poluvremenu, a mladi Brahim Diaz je u 65. minuti postigao svoj drugi gol na utakmici i postavio, ispostavilo se, konačnih 2:0.

Građani su lagano priveli susret kraju, dok je Fulham prvu kakvu-takvu priliku imao na isteku 90. minuta preko Mitrovića.

Na ovaj način je Manchester City dosta lako došao do plasmana u četvrtfinale Carabao kupa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.