Trener Želje Milomir Odović se našao u velikim problemima jer ne može računati na Bogičevića, Blagojevića, Kjosevskog, Ramovića i Zajmovića. Ipak, derbi je derbi - sve je moguće

Čak 2.55 na Sarajevo!

Znate li ko je dao najveće kvote za sarajevski derbi?

Navijači Sarajeva i Željezničara s nestrpljenjem čekaju 17:00 sati kada će na stadionu Koševo sudija Irfan Peljto dati znak za početak 117. sarajevskog vječitog derbija.

Obje ekipe međusobni duel u 16. kolu Premijer lige BiH dočekuju nakon prvenstvenih poraza od autsajdera. Tako je Sarajevo u 15. kolu poraženo na gostovanju GOŠK-u, dok je Zvijezda 09 odnijela puni plijen sa Grbavice.

Ipak, FK Sarajevo je do poraza od GOŠK-a nanizalo sjajnu seriju od čak sedam prvenstvenih pobjeda, dok je Željezničar u evidentnoj rezultatskoj krizi koja je kulminirala i promjenama u stručnom štabu i suspenzijama fudbalera.

Povrede su još jedna stvar koja muči trenera Željezničara Miomira Odovića, pa se iz toga može zaključiti da je Sarajevo favorit u današnjem derbiju.

Ekipa koju sa klupe vodi Husref Musemić se može pohvaliti sjajnom formom, izuzme li se poraz od GOŠK-a, pa je to još jedan razlog, uz domaći teren, zbog čeka se u 117. vječitom derbiju više šansi daje fudbalerima Sarajeva, a najveća kvota koju je moguće pronaći u svjetskim kladionicama na ekipu sa Koševa je 2.55.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svi koji su sigurni u pobjedu FK Sarajeva u vječitom derbiju mogu se na takav ishod derbija kladiti u kladionici Wwin koja je na "kec" spremila najveću kvotu u BiH i svijetu. I oni koji vjeruju u pobjedu Želje, također, mogu pronaći sjajnu kvotu u kladionici Wwin. Vrijedi dodati da je Wwin jedina kladionica u kojoj je moguće igrati vječiti derbi i utakmice Premijer lige BiH u singlu.

Iako je Sarajevo blagi favorit, u derbiju je sve moguće i samo jedno je sigurno - svi se nadamu sjajnoj predstavi kakvu su nam fudbaleri ove dvije ekipe pružili u svom prošlom međusobnom duelu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.