Sarajevo ili Željezničar? Prema kladionicama jasno je ko je danas favorit na Koševu

Bogata ponuda

Sarajevo ili Željezničar? Prema kladionicama jasno je ko je danas favorit na Koševu

Endin Čaušević

Veliki gradski derbi između Sarajeva i Željezničara igra se danas na Koševu u okviru 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U prošlom kolu obje ekipe su doživjele iznenađujuće poraze, no sve će to biti zaboravljeno ukoliko danas uspiju da slave. Sarajeveo u dosadašnjem dijelu sezone igra veoma dobro i nalazi se na prvom mjestu sa 33 boda, dok je Željo treći sa pet bodova manje iako su imali otvoren put ka prvom mjestu, no neočekivani kiksevi su ih koštali.

Utakmica vječitih rivala igrat će se danas na Koševu od 17 sati, a prema svemu sudeći igrači će imati idealne vremenske uslove s obzirom da je već mjesec novembar. Loš teren ne bi trebao ovaj put biti izgovor za ove ekipe, te se mnogi nadaju da će ponoviti golijadu baš kao u prvom ovosezonskom derbiju na Grbavici (2:2).

Što se kladionica tiče tu je stvar dosta jasnija jer se veće šanse za pobjedu daju Sarajevu kao domaćinu, ali u derbijima se već pokazalo da nema nikakvih pravila. Kvota na bordo tim u ovakvim susretima odavno nije bila manja, odnosno nije bila baš tolika razlika između sarajevskih rivala.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kladionica MOZZART nudi bogatu ponudu što se tiče kvota za okršaj Sarajeva i Željezničara. Kao što smo već rekli razlika odavno nije bila tako velika u kvotama između ovih timova, a cijelu ponudu kladionice MOZZART za susret na Koševu možete pogledati na OVOM linku.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

adnanski
Strasni,veliki,epski derbi sa strasnom posjetom od mozda i 5000 navijaca i vjerovatno jednim ili niti jednim golom...
2 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi