Arsenal danas pred svojim navijačima igra veliki derbi protiv Liverpoola, a engleski mediji prenose da će Kolašinac nakon dugo vremena od prve minute zaigrati u Premiershipu jer Emery ima velikih problema s povrijeđenim igračima.

Emery će mu dati šansu u derbiju protiv Liverpoola

Kolašinac se na velika vrata vraća u ekipu Arsenala?

Endin Čaušević

Fudbaleri Arsenala danas pred svojim navijačima igraju veliki derbi protiv Liverpoola u okviru 11. kola engleskog Premiershipa.

Topnici u posljednje vrijeme igraju veoma dobro i očekuje se spektakularan okršaj protiv Redsa. Prema pisanju engleskih medija Unai Emery je primoran zbog povreda napraviti nekoliko promjena u sastavu, a navodno od prve minute će zaigrati i naš reprezentativac Sead Kolašinac.

Kako pišu danas mediji u Engleskoj Kolašinac će nakon duže pauze zbog povrede konačno od prve minute početi meč u Premiershipu i to baš protiv Liverpoola. Navodno, Emery bi utakmicu trebao početi u formaciji 4-2-3-1, a Kolašinac će igrati na svojoj poziciji lijevog beka.

Zbog povreda van terena su Sokratis i Monreal i zbog toga je Emery primoran u prvi tim ubaciti tek oporavljenog Kolašinca. Veliki problem je i pozicija desnog beka jer se Hector Bellerin žali na povredu, ali bi trebao biti spreman za današnji derbi.

Vjerovatni sastav Arsenala: Leno, Bellerin, Mustafi, Holding, Kolašinac, Torreira, Xhaka, Ozil, Iwobi, Aubameyang, Lacazette.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.