Topnici se žele kockati: Arsenal prvi u redu za Realovog mladog "superstara"
(Foto: EPA) Vinicius Junior je sinoć dobio priliku zaigrati za prvi tim Reala, a u utakmici Kupa Kralja protiv niželigaša Melille je upisao dvije asistencije. Real je ovaj meč riješio rezultatom 0:4 u svoju korist.

Vinicius Junior privremeno napušta Santiago Bernabeu?

Topnici se žele kockati: Arsenal prvi u redu za Realovog mladog "superstara"

Španski Don Balon danas donosi bombastične vijesti. Navodno je Arsenal prvi u redu zainteresovanih za mladu zvijezdu Real Madrida Viniciusa Juniora.

Brazilac Vinicius Junior je ovog ljeta napokon stigao u Real Madrid iako je njegov transfer iz domovine dogovoren mnogo ranije.

Julen Lopetegui nije pronašao mjesta za ovog 18-godišnjaka u prvom timu, pa je on uglavnom provodio vrijeme igrajući za B ekipu Kraljeva.

Lopeteguija više nema, a na njegovom mjestu je privremeno Solari koji je Viniciusu dao priliku u sinoćnjem meču Kupa Kralja i mladi Brazilac je sa nekoliko sjajnih poteza doprinijeo visokoj pobjedi Kraljeva.

Ipak, teško je predvidjeti da li će novi trener Reala, kada stigne i ako stigne, toliko vjerovati mladom Viniciusu da mu da priliku u prvom timu.

Konkurencija u Realu je i dalje žestoka, a to žele iskoristiti drugi klubovi kako bi pokušali osigurati usluge Viniciusa Juniora za sebe.

Don Balon tako piše da je Arsenal trenutno prvi u redu da pokuša realizovati posudbu mladog Brazilca, iako su među zainteresovanima i Borussia Dortmund, Inter, Napoli i Roma.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid bi mogao profitirati od slanja Viniciusa na posudbu s obzirom da bi on dobio priliku za napredak, a već sada je jasno da je previše dobar da bi "trunuo" u B ekipi Kraljeva.

Da li će se njegova potencijalna posudba zaista realizovati ostaje da se vidi.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi