Odlazi već u januaru?

Žele ga se riješiti: United odredio simboličnu cijenu za Herreru

Endin Čaušević

Španski fudbaler Ander Herrera vjerovatno igra svoju posljednju sezonu u Manchester Unitedu, a nije nemoguće da već u januaru promijeni klub.

Herrera je na Old Trafford stigao prije četiri godine iz Athletic Bilbaa za 33 miliona funti kao veliko pojačanje. U dresu United ovaj 29-godišnji veznjak odigrao je 166 utakmica i postigao je 17 golova. Ipak, ove sezone Jose Mourinho ne računa previše na njega jer je odigrao samo pet utakmica.

Španski veznjak s Crvenim đavolima ima ugovor do kraja ove sezone i gotovo sigurno da će napustiti United. Na Old Traffordu nisu zainteresovani da produže saradnju s Herrerom, a cilj im je da ga prodaju već u januaru kako bi uspjeli zaraditi nešto novca.

Navodno, Machester United je spreman da ga pusti skoro besplatno i poručili su da bi prihvatili ponudu oko pet miliona funti što je znatno manje u odnosu na iznos za koji su ga doveli. Ipak, engleski klub želi barem nešto da zaradi što je bolje nego da Herrera na ljeto ode kao slobodan igrač.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti