"Di Maria je trebao doći kod nas, ali je na kraju novac presudio"
Argentinski ofanzivac jučer je potpisao novi ugovor sa PSG-om. Tako će u glavnom gradu Francuske ostati do ljeta 2021. godine (Foto: EPA)

Nekadašnji sportski direktor Monaca otkrio

"Di Maria je trebao doći kod nas, ali je na kraju novac presudio"

Midhat Šljivak

Angel Di Maria trenutno ogroman novac zarađuje igrajući za francuski PSG.

Plata argentinskog fudbalera nije mala, a ranije su ga dobro plaćali i u Manchester Unitedu i Real Madridu.

Međutim, u ovim timovima se Di Maria nije najbolje pokazao, a upravo je iz Reala 2014. godine prešao u Manchester.

Na stolu je danas 30-godišnji fudbaler tada imao i ponudu Monaca. Razmatrao je i nju, ali je na kraju odlučio da prihvati bogatiju ponudu sa Old Trafforda.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Nije potpisao za nas jer nismo imali dovoljno novca. Nije previše razmišljao već je odabrao Manchester United koji ga je mogao platiti", rekao je tadašnji sportski direktor Monaca, a danas Lillea Luis Campos.

Ipak, Di Maria je imao sezonu za zaborav na Teatru snova, pa je već u ljeto 2015. godine otišao u PSG gdje će igrati i naredne tri godine.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi