Kraljevski klub iz Madrida do večeras je imao perfektan skor u svim takmičenjima. Bili su u seriji od 11 pobjeda u nizu (Foto: EPA)

Andorra slavila u Madridu

Prvi poraz Reala

Midhat Šljivak

Košarkaši MoraBanc Andorre prvi su pobijedili madridski Real u novoj sezoni.

Aktuelni prvaci Evrope i Španije ušli su fantastično u novu sezonu u prvenstvu i Euroligi, ali protiv Andorre večeras nisu mogli i poraženi su rezultatom 105:107.

NBA košarka viđena je u WiZink Centru u Madridu. Efikasno se igralo sa obje strane, a Andorra je bila ta koja je imala konstantnu vodstvo u utakmici.

Na poluvremenu su gosti imali plus jedan (58:59), a prednost je tokom trećeg perioda išla i do plus 12.

Ipak, na kraju se ušlo u neizvjesnu završnicu, da bi na tri sekunde prije kraja Dylan Ennis pogodio za pobjedu Andorre 105:107.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Ennis je uz Vitalija bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa 17 koševa, Whittington je dodao 16, dok je kod Reala ludu noć imao Jaycee Carroll koji je za 22 minute ubacio 32 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.