Pangos imao svoj dan, Barca se provukla, Real razbija rivale
Real je ostvario još jednu uvjerljivu pobjedu, ali Katalonci u imali puno problema, pa su tek u produžetku došli do trijumfa nad Joventutom

ACB liga

Pangos imao svoj dan, Barca se provukla, Real razbija rivale

E. Škorić

Košarkaši Real Madrida i Barcelone bez većih su problema ostvarili pobjede u 6. kolu ACB lige.

Real Madrid je pred svojim navijačima i prema očekivanjima razbio San Pablo Burgos sa 90:77.

Od samog početka meča je Real diktirao tempo igre, imao rezultatsku prednost, ali gosti nisu dozvoljavali da se tako brzo sve riješi. Nakon prve dionice je bilo 21:19, ali u drugoj Kraljevi idu na dvocifrenu prednost.

Ipak, opet je na poluvremenu bilo 'tu negdje' u smislu rezultata, pa je on glasio 42:36. U jednom trenutku je u trećoj dionici Burgos poveo, no onda je počeo raspad, pa ja Real na kraju slavio visoku pobjedu i ima 6-0 na početku sezone.

Llull je s 19 poena bio najbolji kod Reala, 14 je ubacio Carroll, a 13 Rudy Fernandez. Na drugoj strani Vlatko Cancar je ubacio 24 poena, dvocifren je bio i Goran Huskić (10).

Barceloni je bilo teže da dođe do pobjede protiv Joventuta, ali i Katalonci su sada na omjeru 6-0.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Uz malo sreće i Joventut je mogao do pobjede, ali Katalonci su uspjeli da opravdaju ulogu favorita, mada su se zaista namučili i pravo dramatično je bilo u zadnjih nekoliko minuta. Uspjeli su domaći tek u produžetku da dođu do pobjede rezultatom 94:92.

Pangos je imao svoj dan i ubacio je čak 33 poena u pobjedi Barce, Singleton 15, Claver 14 i Seraphin 11 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi