Real razbio Budućnost
Košarkaši Budućnosti nisu imali nikakve šanse na gostovanju u Madridu gdje ih je dočekao raspoloženi europski prvak

"Đetići" u Madridu zabili samo 55 poena, Gordić najbolji sa 13

Real razbio Budućnost

Košarkaši prvaka ABA lige podgoričke Budućnosti večeras su stradali u Madridu na gostovanju kod europskog prvaka Reala sa 34 koša razlike. Slavio je Real sa 89:55 pokazavši kolika je trenutna razlika između ABA i europskog prvaka.

Novi poraz je bio neizbježan za crnogorske prvake koji su upali u mlin ekipe Pabla Lasa. Nisu madridski košarkaši spuštali nogu s papučice gasa cijelu utakmicu pa je ova razlika sasvim realna. Svi košarkaši Reala su se upisali u listu strijelaca a Randolph i Carroll ubacili su po 11, dok su Taylor i Tavares dodali po 10 koševa.

Naš reprezentativac Nemanja Gordić bio je najbolji u redovima Budućnosti postigavši 13 poena, dok je Alen Omić dodao 10 i njih dvojica su jedini bili dvoznamenkasti kod Podgoričana. Ovo je za ekipu Aleksandra Džikića bio četvrti uzastopni poraz u Euroligi.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dela
Okanite se više izdajnika, nije vrijedan pomena...
7 5
bebi
Kao da ste zaboravili da se dotični gospodin odrekao reprezentacije, dakle on NIJE reprezentativac BiH. Unatoč tome što je godinama važio za jednog od miljenika nacije; ne okreće se leđa reprezentaciji, kada te najviše treba. Kao da su neki prije njega, igrali u boljim uvjetima, i kao da nije bilo teško , ali postoji nešto što se zove odanost prema domovini, očigledno na koje je Gorda malo zaboravio.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi