Ispadi na tribinama nažalost su još uvijek česta pojava na bh. terenima. Teško je vjerovati da će se u budućnosti išta promijeniti

Gosti odugovlačenjem isprovocirali Širokobriježane

Golman Mladosti se oglasio nakon uvreda na Pecari: Sramota!

Midhat Šljivak, foto: V. Bernadić

Široki i Mladost večeras su na Pecari podijelili bodove (1:1) u posljednjem meču 16. kola Premijer lige BiH.

Gosti su golom Bahrudina Atajića vodili od 27. minute, da bi Širokom poravnanje donio rezervista Petar Franjić golom u 70. minuti za 1:1.

Tim iz Doboj Kaknja se nakon toga svim silama i sredstvima branio. Odugovlačenjem igre su iznervirali domaće igrače i publiku koja ih je na kraju meča počastila salvama uvreda sa tribina.

Osiguranje na stadionu Pecara je odradilo dobar posao, pa osim žestokih psovki i uvreda većih incidenata nije bilo, no povici sa tribina očigledno su teško pali igračima Mladosti.

Neki od njih su reagovali odmah po završetku utakmice, a na Facebooku se oglasio rezervni golman gostiju Semir Bukvić, koji je napisao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Bosna je bila, Bosna je sada i Bosne će uvijek biti. Ja nisam 'BALIJA', ja sam Bosanac i Hercegovac. Sramota" napisao je Bukvić.

Ovakve scene naravno da nikome ne trebaju bez obzira kakvim se metodama protivnik služio da dođe do bodova i sigurno da nakon svega Širokobriježane čeka kazna NS BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.