(Foto: EPA) Zlatan Ibrahimović je u LA Galaxy stigao nakon što se gotovo čudesno oporavio od teške povrede koljena zadobijene u dresu Uniteda. Za Galaxy je ove godine odigrao 27 utakmica i postigao 22 gola.

Zlatan Ibrahimović o svojoj engleskoj avanturi

"Premier liga je imala sreće što nisam došao ranije, precijenjena je"

Zlatan Ibrahimović je danas član Los Angeles Galaxyja, iako bi se ubrzo mogao vratiti u Evropu pošto se itekako špekuliše o njegovom transferu u Milan.

U Galaxy je švedski napadač stigao iz Manchester Uniteda, ponajviše zbog teške povrede koju je pretrpio u dresu Crvenih đavola i koja ga je "izbacila" iz prvog tima.

Ipak, iako je na Old Trafford došao u poznim igračim godinama itekako je imao uticaja na igru Manchester Uniteda, ali je i za jako kratko vrijeme stekao popularnost na Otoku. Sada se Ibra prisjetio svojih dana u Premier ligi.

"Došao sam u Premier ligu sa 35 godina. Engleska je imala sreće što nisam došao deset godina ranije. Zamislite šta bih radio sa 25, a i ovako su svi pričali o meni, a bio sam u invalidskim kolicima", istakao je Zlatan Ibrahimović, pa se osvrnuo na kvalitet Premier lige:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"To je dobro takmičenje. Zabavno je, ima dobar ritam, ali tehnički i individualni kavlitet je precijenjen. Jeste teška za igru jer se igra jako brzo i čvrsto... Ponosan sam što sam karijeru u Engleskoj imao u dresu Manchester Uniteda. Bio je to važan period u mom životu, zauvijek sam ostao vezan za taj klub".

Zlatan Ibrahimović je odigrao 53 utakmice za United u svim takmičenjima, te je postigao 29 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.