I, dok su sinoć gotovo svi gledali Juventus - Manchester United, Kassai i Sterling su bili akteri najskandaloznijeg penala u historiji Lige prvaka.

Nakon skandaloznog penala

Sterling se izvinio sudiji: Htio sam da šutnem loptu i samo sam pao

Engleski krilni napadač i član Manchester Cityja Raheem Sterling bio je glavni akter najsramnijeg penala u historiji Lige šampiona.

On je sinoć, tokom utakmice protiv Šahtara, pokušao da šutira loptu, zakačio je nogom za travu i pao, a sudac je pokazao na bijelu tačku - SKANDAL!

Nakon susreta Sterling je iskoristio priliku da se izvini sucu Viktoru Kassaiju.

"Ne znam šta se desilo. Nisam osjetio nikakav kontakt, htio sam samo da šutnem loptu i pao sam. Izvinjavam se sudiji", rekao je nakon meča Sterling.

Njegov trener Pep Guardfiola je dodao da je u Ligi šampiona potreban VAR.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nije bio penal, to je jasno. Ali, u Ligi šampiona nema načina da se to provjeri na terenu, VAR ne postoji i to je problem. Sudije prave ovakve greške često. Prošle sezone su učinile isto na našu štetu protiv Liverpoola", rekao je Pep.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.