Košarkaši "Ponosa Izraela" večeras su bili nemoćni protiv europskog prvaka Reala iz Madrida koji je sigurno slavio u "Nokia Areni" u Tel Avivu.

Novi poraz izraelskog euroligaša

Real siguran u Tel Avivu

Košarkaši madridskog Reala nastavili su gaziti protivnike kroz ovogodišnje izdanje Eurolige. Večeras su u Tel Avivu u utakmici koja je trebala biti derbijem ove večeri demolirali Maccabi rezultatom 87:66.

Izraelci su te u prvoj četvrtini bili konkurentni i držali su rezultat u nekoj neizvjesnosti, a sve poslije toga u ovom meču bilo je jednosmjerna ulica. U drugoj četvrtini Madriđani su odjurili na nedostižnih 18 razlike na poluvremenu i ostatak utakmice pretvorio se samo u pitanje kojim će rezultatom završiti ova utakmica.

Konačnih 21 razlike za Real moglo je biti i dosta više da momčad Pabla Lasa u zadnjoj četvrtini nije povukla ručnu i izraelskog prvaka nije osramotila kao što je to Bayern uradio s Darussafakom. Sergio Llull sa 17, te Jaycee Carroll sa 16 koševa predvodili su Real do nove pobjede a odlični su bili Ayon sa 12 i Randolph s 11 poena.

John O'Bryant je postigao 17 koševa za Maccabi dok je bivši NBA košarkaš Ramon Sessions ubacio 11 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti