Nando De Colo i CSKA su uspješno apsolvirali i teško gostovanje u Mediolanum Forumu u Milanu.

Olimpia iz Milana je bila odlična, ali premalo za CSKA

CSKA neporažen i nakon gostovanja u Milanu

Moskovski CSKA nastavio je niz neporaženosti na terenima Eurolige iako je večeras bio na teškom ispitu protiv odlične ekipe iz Milana koja je prijetila tijekom cijelog susreta. CSKA je na kraju u neizvjesnoj završnici slavio sa 90:82.

Igrali su Milanezi odlično u ovom susretu, već od početka se vidjelo da će Moskovljani imati problema protiv domaćina koji su odlično otvorili utakmicu. Nije se Milano dao ni kada su Rusi napravili veliku seriju početkom druge četvrtine već su se uspjeli vratiti i s prednošću od pola koša otići na veliki odmor.

Još bolje je Milano zaigrao u trećoj dionici, posebno nadahnuti Vladimir Micov. Poveo je Milano čak i sa 13 razlike i činilo se kako će zabilježiti novu pobjedu no preiskusna momčad CSKA je od tog trenutka preuzela stvari u svoje ruke i uspjela fantastičnim ritmom preokrenuti i pobijediti u ovoj utakmici. 

Sjajni Higgins s 23 poena te Nando De Colo s 18 predvodili su Moskovljane do savršenog 6-0 scorea, a Will Clyburn dodao je 14 koševa. Vladimir Micov s 24 poena bio je najbolji košarkaš utakmice a James i Gudaitis su dodali po 16, s tim da je James šutirao trojke očajnih 1/9.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.