Velika drama u Milanu pripala domaćinu, Khimki promašio šut za pobjedu
Fantastičnu utakmicu odigrali su košarkaši Olimpie Milano i ekipe iz Podmoskovlja Khimkija

Nakon velike borbe Khimki poražen u Mediolanum Areni

Velika drama u Milanu pripala domaćinu, Khimki promašio šut za pobjedu

Majku svih drama večeras su u Mediolanum Areni u Milanu odigrali košarkaši domaće Olimpie i Khimkija iz moskovske regije. Slavio je domaćin u ludoj završnici na kraju rezultatom 81:80 i tako slavio u trećoj od četiri euroligaške utakmice.

Fantastična završnica viđena je u posljednjoj minuti ovog susreta. Sergey Monya zabio je tešku trojku 24 sekunde do kraja koja je donijela Khimkiju prednost od dva razlike, a loptu odluke u ruke uzeo je najbolji strijelac Milana Mike James.

Pri pokušaju za tri poena na nešto više od tri sekunde do kraja Jamesa je faulirao Mickey i ovog fantastičnog strijelca poslao na liniju za slobodna bacanja, što košarkaš njegovog kalibra nije propustio realizirati. James je zabio sva tri bacanja a nakon time outa Khimki je napravio akciju za Shveda koji je jedva dobacio do obruča pokušaj teške dvojke. 

James je s 25 košev bio ujedno i najbolji pojedinac svog tima a Bertans je dodao 16, dok je Gudaitis postigao 13 koševa. Jordan Mickey u partiji karijere zabio je 26 za Khimki ali i ispao tragičar jer je faulirao Jamesa na šutu za tri poena. Shved je postigao 19 poena ali uz očajan šut iz igre 5/19 i promašen šut za pobjedu. Khimki je još uvijek bez pobjede nakon 4 kola Eurolige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi