Bavarci se nakon ovog poraza nalaze na trećem mjestu u Bundesligi i zaostaju sedam bodova za vodećom Borussijom (Foto: EPA)

Najveći derbi Bundeslige

Paco junak Borussije, Bayern tone sve dublje

Najveći derbi Bundeslige, popularni Der Klassiker, odigrali su danas na Westfalenu nogometaši Borussije Dortmund i Bayerna.

Bavarci u posljednje vrijeme ne pružaju ni izbliza dobre partije koje očekuje armija njihovih navijača, a iako se činilo se da se krizi nazire kraj, uslijedio je večeras poraz od 3:2 koji je ozbiljno ugrozio Kovačev posao.

Domaći sastav se od starta nametnuo kao vodeća momčad prvenstva, spremno iskoristivši slabosti prvaka iz Minhena. U desetoj minuti veliku priliku je imao Reus, a nedugo nakon toga je zaprijetio i Larsen, no mreže se nisu tresle sve do 26. minute.

A kako to obično biva, kada ne iskoristite prilike uslijedi kazna i - vodstvo Bayerna. Gnabry je lijepo ubacio s desnog krila, a Lewandowski rutinski glavom zabio za vodstvo koje je bilo na snazi do 49. minute, kada domaći dolaze do izjednačenja. Stvari na početak je vratio Reus golom s bijele tačke.

Nisu se dugo domaći radovali, pošto je samo četiri minute kasnije Lewandowski vratio vodstvo Bayernu, ali to je bilo sve od Bavaraca. U nastavku utakmice kontrolu su preuzeli Milioneri, dominirali su pred golom Neuera, što im se vrlo brzo i isplatilo. Prvo je u 67. minuti izjednačio Reus, da bi u 74. minuti Alcacer prokrenuo rezultat za veliko oduševljenje na tribinama.

Kako je utakmica odmicala kraju, Bayern je jurnuo svim silama po izjednačenje. Umalo su gosti i uspjeli u tome, jer je u petoj minuti nadoknade Lewandowski zabio za 3:3, ali sudac je poništio gol zbog ofsajda. 

Ovom pobjedom Borussia se učvrstila na vrhu i sada ima 27 bodova, dok je Bayern na trećem mjestu sa sedam manje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 11. kolo:

Borussia Dortmund - Bayern 3:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.