Rođeni će pobjedničku seriju pokušati da nastave u Konjicu, a sigurno će imati veliku podršku svojih navijača

Do kraja prvog dijela sezone ostalo je još jedno kolo

Velež protiv Igmana bez Nusmira Fajića

Samir Mlaćo

Velež je u subotu pred svojim navijačima savladao visočku Bosnu 5:1, te tako nastavio seriju dobrih igara. Rođeni su pružili još jednu efikasnu partiju, te su navijači zadovoljni mogli napustiti stadion.

Bosna je uspjeli smanjiti na 2:1 u drugom dijelu, a to je samo naljutilo Rođene koji su zatim dodali gas i upisali novu visoku pobjedu.

Ono što svakako može zabrinuti navijače Veleža jeste da njihov tim u posljednjem kolu prvog dijela sezone u Igmanu protiv Konjica kojeg sa klupe predvodi Nedim Jusufbegović neće moći da računa na prvog strijelca lige Nusmira Fajića.

Fajić je u 14 kola postigao čak 18 pogodaka, te potvrdio svoje kvalitete, a protiv Bosne je dobio žuti karton, što je njegova treća javna opomena ove sezone i nema pravo nastupa protiv Igmana.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ipak, Velež ima veoma širok igrački kadar, pa će Ibro Rahimić vjerovatno već u glavi ko bi mogao zamijeniti Fajića naredne subote.

Podsjetimo, Velež je lider na tabeli i od drugoplsiranog Olimpika ima sedam bodova više.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.