U akciji učestvovali svi igrači

Guardiola je tako dosadan? City zabio Unitedu nakon 44 dodavanja

Manchester City nastavio je svoj pobjednički, osvajački pohod i u gradskom derbiju protiv Uniteda. 

Gradski derbi nije ispunio očekivanja budući da je utakmica više ličila na igru mačke i miša. Igrači Pepa Guardiole trenera za kojeg mnogi smatraju da preferira dosadan fudbal slavili su 3:1, a treći gol koji je postigao Ilkay Gundogan veličanstvo je fudbalske igre.

Naime golu je prethodila akcija od 44 dodavanja u kojoj su učestvovali apsolutno svi igrači. Prije se smatralo da je Barcelona ta koja je nenadmašna u pas-igri, ali velikim dijelom zbog Guardiole.

Evo sada se to potvrđuje, kao što je činjenica da City ove sezone svoju igru može primjeniti i protiv jačih ekipa, a ne samo onih skromnijih koje redovno "buši" i zabija im golove najčešće s peterca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pogledajte video i uživajte. Ko želi i zna da uživa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.