Bez većih problema aktualni europski prvak je održao svoj niz nepobjedivosti. Večeras u Maridu pao je Khimki.

Uz CSKA jedina neporažena momčad Eurolige je Real iz Madrida

Real protiv Khimkija do sedme pobjede iz sedam utakmica

Košarkaši Reala održali su svoj niz nepobjedivosti i povećali ga na 7 pobjeda u ovogodišnjem izdanju Eurolige. U svojoj su dvorani večeras u dobroj utakmici savladali Khimki iz moskovskog regiona sa 79:74.

Iako rezultat kaže drukčije, iako se Khimki primakao na dohvatljivu prednost, ova utakmice je bila lišena veće neizvjesnosti jer je Real kontrolirao sva dešavanja na parketu. Štaviše, u posljednju četvrtinu ušlo se sa samo +1 za Real ali već za 3 minute igre prednost se popela na 10 razlike.

Ujednačeni napad Reala predvodio je preiskusni Jaycee Carroll sa 15 poena, dok je Causeur dodao 13 a Campazzo 10 koševa. Gosti su igrali jako hendikepirani jer večeras u njihovim redovima nije bilo Alexeya Shveda, jednog od najboljih strijelaca Eurolige. U njegovom odstustvu Khimki je predvodio Crocker sa 16 poena a isto toliko dodao je i Gill. Thomas je dodao 12 no sve to dovoljno je bilo samo za častan poraz.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.