Khimki bez većih problema savladao VEF Rigu

7. kolo VTB lige

Khimki bez većih problema savladao VEF Rigu

Emir Dindić

Ekipa Khimkija u okviru 7. kola VTB lige bez većih problema savladala je ekipu VEF Rige sa 75:51. 

Bila je ovo igra miša i mačke od početka susreta. Gosti su tek prvih 10 minuta uspjeli da pariraju Khimkiju pa je bilo samo 17:15. U nastavku susreta domaći košarkaši ubacuju u brzinu više, te na veliki odmor odlaze sa prednošću od 40:27.

Nastavak susreta nije ponudio ništa spektakularno Khimki je povećavao prednost iz minute u minutu, te na kraju zasluženo upisao pobjedu rezultatom 75:51.

Najefikasniji u ekipi Khimkija bili su Aleksey Shved sa 16 poena, dok je Anthony Gill dodao 12. Kod ekipe Rige jedini dvocifren je bio Andrjs Grazulis sa 11 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Bila je ovo sedma pobjeda Khimkija iz isto toliko susreta, dok je ekipa Rige ostala na omjeru 1/6.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi