Barca u Moskvi nastavila niz
Khimki ima samo jednu pobjedu u šest mečeva Eurolige, mada su Rusi uz malo sreće mogli večeras i do druge, no Heurtel, Tomić i Singelton su bili nezaustavljivi

Nova pobjeda Katalonaca

Barca u Moskvi nastavila niz

Edmir Škorić

U šestom kolu Eurolige Barcelona je u Moskvi bila bolja od domaćeg Khimkija rezultatom 87:80.

Četa Svetislava Pešića upisala je novu euroligašku pobjedu i to na izuzetno teškom gostovanju u Rusiji. Kataloncima je ovo bio četvrti trijumf i to uzastopni nakon što su takmičenje otvorili s dva poraza, dok je Khimki ostao na jednoj pobjedi.

Iako Barca sa 6:0 otvara meč, Khimki je na prvoj dvominutnoj pauzi vodio 23:19. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 38:38.

Barca tokom trećeg perioda pravi razliku, dolazi do maksimalnih 11 poena prednosti, ali onda u zadnjoj četvrtini domaćin uspijeva da na krilima publike vrati neizvjesnost meču.

Iako su se u potpunosti vratili u meč, košarkaši Khimkija morali su samo na kraju da čestitaju rivalu na zasluženoj pobjedi.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Čovjek utakmice bio je Alexey Šved sa 27 poena i šest asistencija, ali njegovi poeni nisu pomogli Khimkiju. Istakao se i Tony Crocker sa 17 poena. U redovima Barce Tomas Heurtel je ubacio 18 poena uz osam asistencija, dok su po 16 ubacili Chris Singleton i Ante Tomić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi