Gojakove sjajne partije u dresu Dinama nagradio je i Robert Prosinečki pozivom u A reprezentaciju BiH (Foto: EPA)

Zbog načina igre

Hrvatski mediji smislili zanimljiv nadimak Gojaku

Partije koje bh. nogometaš Amer Gojak pruža u dresu Dinama malo koga su ostavile ravnodušnim.

Bivši omladinac Željezničara doslovno 'žari i pali', kako u hrvatskom prvenstvu, tako i u Evropskoj ligi, pa s toga i ne iznenađuju učestali medijski natpisi da se za njegove usluge interesuje velika i Sevilla.

Izrastao je Gojak u velikog igrača. Sa 21 godinom na plećima iza sebe ima puno bitki iz kojih je izlazio kao pobjednik, a sve to je utjecalo da ovaj Sarajlija još očvrsne i izgradi se dodatno kao ličnost.

Zbog načina igre koji gaji ovaj novopečeni A reprezentativac BiH je dobio i zanimljiv nadimak od hrvatskih kolega - pitbull.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Gojak je igrač koji grize u svakom duelu. Dečko je sa tako malo godina apsolutno sazrio i Dinamovi navijači mogu biti ponosni što imaju takvog razarača u momčadi", pišu mediji u susjedstvu.

Gojakova tržišna vrijednost se danas procjenjuje na tri miliona eura, no zadnji put je revidirana u septembru ove godine. U međuvremenu Gojak je blistao u Evropskoj ligi, a i debitovao za reprezentaciju. Cijena će sigurno samo rasti kako vrijeme bude odmicalo...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.