Bivši sportski direktor Plavih

Papac: Skautiranje igrača nije bio moj posao u Željezničaru

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Saša Papac je nakon završetka karijere ostao u fudbalu, a jedno vrijeme je proveo i u Željezničaru gdje je obnašao funkciju sportskog direktora.

Međutim, Papac se na Grbavici nije dugo zadržao. Nakon nekoliko mjeseci rada u Željezničaru, krenuo je dalje i trenutno je bez posla.

Papac je proteklog vikenda bio u Škotskoj, gdje je nastupio na revijalnoj utakmici i oproštaju Chrisa Boyda, a tom prilikom je dao i intervju za tamošnji Daily Record.

Proslavljeni igrač Rangersa je govorio o sadašnjoj situaciji u klubu, istakao zadovoljstvo što se njegov bivši tim vratio u evropska takmičenja, pohvalio Gerrarda ali i dao jedan zanimljiv komentar na svoj angažman u Željezničaru.

Papac je ispričao kako bi rado pomogao Glasgow Rangersu kada je riječ o skautiranju fudbalera sa Balkana, posebno Hrvatske, te priznao da mu to nije bio posao u sarajevskom klubu.

"Na tim prostorima možete naći dobre igrače koji nisu skupi. To je važno. Hrvatska može biti interesantna za Rangerse u narednim godinama, a vidim da su već došli igrači poput Nikole Katića, Borne Barišića i Erosa Grezde. Skautiranje i gledanje igrača nije bio moj posao u Željezničaru, ali u budućnosti ko zna? Trenutno sam bez posla i čekam", rekao je Papac, koji je dodao i da će biti navijač Rangersa do kraja života.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.