(Foto: EPA) Zlatan Ibrahimović je od dolaska u LA Galaxy odigrao 27 utakmica, postigao 22 gola i upisao sedam asistencija. Ipak, neki misle da je njegovo prošlo...

Dvije italijanske legende protiv Zlatanovog povratka u Milan

Povratak Zlatana Ibrahimovića u Milan navodno je gotova stvar. Prema današnjim pisanjima italijanskih medija 37-godišnji Šveđanin je odlučio napustiti LA Galaxy i vratiti se na San Siro nakon više šest godina.

Navodno je njegov menadžer Mino Raiola uspio dogovoriti transfer, a Ibra je igrama u MLS-u pokazao da nije za staro gvožđe.

Ibrahimović je u nekoliko navrata isticao da nikada nije ni želio napustiti Milan, a navijači ovog kluba su čini se oduševljeni povratkom karizmatičnog Šveđanina na San Siro, bez obzira na njegove godine.

Ipak, ima i onih koji nemaju pozitivno mišljenje o Zlaranovom povratku. Među njima su i dva legendarna italijanska fudbalera - nekadašnji igrač Milana Alessandro Costacurta i bivši defanzivac Juventusa Claudio Gentile.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Da se ja pitam, ne bih doveo Ibrahimovića u Milan. Da je došao prije šest ili sedam godina, bila bi to druga pruča. Bilo bi to sjajno ne samo za Milan nego za italijanski fudbal u cjelini", istakao je Costacurta, dok je Gentile poručio:

"Platio bih da ga slušam na predstavljanju kako priča o sebi, to je sigurno, ali misli da Milan treba okrenuti novu stranicu".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.