Prije Olympiacosa samo je u španskom prvenstvu ekipa Andorre uspjela da savlada Kraljeve. Grci su drugi u sezoni, a prvi u Euroligi pobijedili Kraljeve (Foto: EPA)

Tim iz Pireja odigrao odličan meč

Olympiacos je prvi tim koji je pobijedio Real u Euroligi

Midhat Šljivak

Košarkaši Olympiacosa pobijedili su u 9. kolu Eurolige madridski Real 88:83 i postali su prvi tim kojem je to ove sezone pošlo za rukom.

Kraljevi su bolje ušli u meč. Poveli su sa 7:2, ali je potom Olympiacos preuzeo utakmicu u svoje ruke. Dominirao je domaći tim u prvoj dionici nakon koje je imao sedam poena prednosti, 29:22.

Iako je domaći tim na otvaranju druge dionice imao plus 10 (32:22), Real velikom serijom od 13:0 uspijeva da preokrene rezultat i da dođe do novog vodstva, 32:36.

Uslijedio je brz odgovor Olympiacosa. Uzvratili su serijom 9:0, kontrolisali su domaći rezultat do kraja prvog poluvremena i na odmor odlaze sa 11 poena prednosti, 52:41.

Igrao je Real odličnu u trećem periodu. Uspjeli su da se vrate u meč, iako je Olympiacos imao konstantnu prednost, Real je uspio da vrati neizvjesnost u meč i u posljednju dionicu se ušlo neriješenim rezultatom 65:65.

Tim iz Pireja je ipak bio na kraju bolje. Odradili su jako dobar posao u posljednjoj dionici i na kraju su uspjeli da pobjede Real i nanesu im prvi poraz u sezoni.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Vassilis Spanoulis je večeras odigrao sjajan meč i ubacio je 20 poena, ali je najefikasniji sa 23 poena i odličnom igrom u završnici bio Nigel Williams-Goss.

Sa druge strane kod Reala je najefikasniji bio Jaycee Carroll sa 16 ubačenih poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.