Dominacija Reala, slavio s 33 razlike

ACB liga

Dominacija Reala, slavio s 33 razlike

Edmir Škorić

Košarkaši Real Madrida demolirali su u meču 9. kola ACB lige Gipuzkou sa 104:71.

Kraljevi su stigli do nove lagane pobjede i sada su na vrhu ACB lige s omjerom 8-1, dok je njihov današnji riva zakovan za dno sa 2-7 omjerom poslije devet kola.

Praktično je na početku sve bilo poznato. Real je odmah poveo 72, pa 22:11, a na kraju prve četvrtine bilo je plus 10 - 28:18.

U drugoj četvrtini Kraljevi dolaze do 28 poena prednosti, na poluvremenu su imali plus 25 (56:31).

Potražite više informacija na temu ACB liga:

U zadnjoj četvrtini su otišli i na maksimalnih 38 poena prednosti nad nemoćnim gostima, da bi konačan rezultat glasio 104:71.

Zanimljivo da su na vrhu liste strijelaca ovog meča bili igrači Gipuzkoe Sanadze i Bobrov koji su ubacili 17 i 15 poena. Taylor i Prepelić su kod Reala ubacili po 14, Reyes 13, Carroll i Campazzo po 12, a Yusta 11 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi