Najveći argentinski klubovi River Plate i Boca Juniors po prvi put se međusobno bore za titulu prvaka Južne Amerike (Foto: Boca Juniors)

Haos na treningu Boce

Nestvarne scene sa La Bombonere su obišle svijet: Ovako nešto se rijetko viđa!

Midhat Šljivak

Boca Juniors u subotu gostuje gradskom i najvećem rivalu River Plateu u uzvratnom meču finala Copa Libertadoresa.

Prvi meč ovih timova na La Bomboneri završen je bez pobjednika. Konačan rezultat je glasio 2:2, ali s obzirom na to da se u ovom takmičenju ne priznaje gol u gostima, River i Boca u subotu kreću od nule.

Posljednji trening pred gostovanje velikom rivalu privukao je čak 50.000 navijača Boce. Na tribinama je vladalo apsolutno ludilo, a slike sa ispunjene La Bombonere su obišle svijet.

Jedan od navijača je čak pokušao da uđe na teren. Policija je potom žestoko reagovala, a u sve se uključila legenda Boce Carlos Tevez. Dotrčao je i zagrlio navijača, te mu je poklonio trenerku.

Prava ludnica događala se sinoć na legendarnom stadionu i sigurno je da svi ljubitelji fudbala širom svijeta jedva čekaju sutrašnje finale.

Spektakl je zagarantovan...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.