Superclasico je počeo i prije sudijskog zvižduka: Boca zapalila varnice pred finalni obračun!
Rivaliter Boce i Rivera je jedan od najvećih u svijetu fudbala. Kada se igra veliki Superclasico ništa u Argentini više nije bitno osim da se pobijedi veliki rival (Foto: EPA)

Uvreda velikom rivalu pred revanš

Superclasico je počeo i prije sudijskog zvižduka: Boca zapalila varnice pred finalni obračun!

Midhat Šljivak

River Plate i Boca Juniors u subotu će na Monumentalu igrati revanš utakmicu za prvaka Južne Amerike.

Veliki rivali iz Buenos Airesa po prvi put međusobno odlučuju o kontinentalnoj tituli, a varnice su počele još prije samog uzvrata i konačnih 90 minuta ovosezonskog izdanja Copa Libertadores.

Boca je na svom Twitter profilu zapalila varnice. Postavili su motivacioni video u kojem je legendarni Juan Roman Riquelme i koji je uputio uvredu velikom rivalu.

Na početku video legendarni veznjak umjesti River izgovar RiBer, što je ruganje velikom rivalu koji je prije nekoliko godina završio u drugom razredu argentinskog fudbala.

River je 2011. godine ispao u drugu ligu. Boca sa druge strane nikada u historiji nije igrala u drugom rangu, ali sa ponosom ističu da je rival igrao u nižem rangu.

Revanš između argentinskih velikana igra se u subotu od 21 sat, a prvi meč je završen rezultatom 2:2.

Top Komentari

Edin Merlin
Boli me kesa ‼️
1 3
Robijaš88 RZ
Jebbem Bokaaaa
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi