Odavno navijači Željezničara nisu imali razloga za slavlje. Tim igra sve lošije i kraju velike krize za sada se ne nazire kraj

Rekordni četvrti uzastopni poraz Željezničar je doživio u Krupi

Nevjerovatna kriza trese Grbavicu: Najveći niz poraza Želje u Premijer ligi BiH!

Midhat Šljivak

Željezničar je u Krupi danas doživio novu katastrofu. Tim sa Grbavice je poražen sa 2:1 i tako je nastavio sa očajnim rezultatima, te je već jasno vidljivo da velika kriza potresa Plave.

Poraz od Krupe je četvrti uzastopni za Želju. Od formiranja zajedničke lige u sezoni 2002/2003 Željo nije imao ovakvu seriju poraza i po prvi put su u Premijer ligi BiH poraženi četiri puta uzastopno.

Istina, imao je Željezničar i u ranijim sezonama rezultatskih kriza. Tako su prošle sezone u važnim utakmicama imali šest vezanih utakmica bez pobjede i to ih je na kraju koštalo titule prvaka.

Također, Plavi su u sezoni 2005/2006 imali dvije ogromne serije utakmica bez pobjede. Od 15. do 19. kola su imali seriju od ukupno pet utakmica bez trijumfa (dva poraza i tri remija), a zatim su od 23. do 29. kola imali žestoku krizu i šest utakmica bez pobjede.

Samo jednom je Željezničar u Premijer ligi imao niz od tri uzastopna poraza. Bilo je to u sezoni 2016/2017 kada su izgubli na Tušnju od Slobode (2:0), a zatim su sa Grbavice bodove odnijeli Vitez (0:2), pa Zrinjski.

Taj niz poraza koštao je posla tadašnjeg trenera tima Miloša Kostića koji je epizodu na Grbavici završio neslavno nakon manje od dva mjeseca, a na klupu je umjesto njega stigao Slavko Petrović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar nikada nije bio u većoj krizi. Ovaj tim je sve dalje od vrha tabele, a sama igra koju fudbaleri prikazuju na terenu daleko je i od samog prosjeka.

Nije zato nikakvo čudo što će Odović ostati upamćen kao prvi trener Željezničara koji je vodio tim do četiri uzastopna poraza, a niz bi se lako mogao nastaviti jer na Grbavicu narednog vikenda stiže Široki Brijeg.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.