Manchester United je imao još jednom imperativ pobjede i još jednom je razočarao svoje navijače, pa je Liga prvaka miljama daleko

Na Otoku ništa novo

Mourinho je ponovo namrgođen, City i Liverpool razbili rivale na gostovanjima

Edmir Škorić, foto: EPA

Liverpool i Manchester City nastavljaju mrtvu trku, Manchester United nikako da krene naprijed...

U subotu je odigrano nekoliko mečeva u okviru 13. kola Premier lige, a otočki nogomet nam je, kao i uvijek, donio dosta uzbuđenja.

Uostalom, na dan kada igraju United, City, Liverpool i Chelsea, teško da može nedostajati spektakla.

Liverpool se mučio nekih sat vremena u Watfordu, ali je golovima Salaha i Alexander-Arnolda te Firmina u nastavku ipak slomio otpor domaćina, pa tim Jurgena Kloppa i dalje zaostaje samo dva boda za vodećim Cityjem.

Popularni Građani su prelako slavili na gostovanju kod West Hama (4:0). Već u 11. minuti je David Silva zabio za 1:0, da bi Sterling u 19. povisio na 2:0, a u strijele se potom upisao i Sane u 34. minuti.

Izgledalo je kao da će ovaj meč ponuditi ogroman broj golova, ali do kraja je viđen tek još jedan gol, pošto je Sane u zadnjim sekundama meča zabio svoj drugi gol i postavio konačnih 4:0.

I dok se Guardiola i Klopp smješkaju, lice Josea Mourinha ponovo je namgrođeno. United je ugostio Crystal Palace i po ko zna koji put je meč koji "mora dobiti" odigrao slabo.

Mreže na Old Traffordu su mirovale, a United je s 21 bodom tek sedmi tim lige, a plasman u Ligu prvaka sve je teža misija za Crvene vragove.

Fulham je s 3:2 pobijedio Southampton uz dva gola Aleksandra Mitrovića, Everton je pobijedio Cardiff s 1:0, dok je duel Brightona i Leicestera završen rezultatom 1:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 13. kolo:
Brighton - Leicester 1:1 (Murray 15, Vardy 79 - penal)
Everton - Cardiff 1:0 (Sigurdsson 59)
Fulham - Southampton 3:2 (Mitrović 33, 63, Schurrle 43/ Armstrong 18, 53)
United - Southampton 0:0
Watford- Liverpool 0:3 (Salah 67, Alexander-Arnold 76, Firmino 89)
West Ham - City 0:4 (D. Silva 11, Sterling 19, Sane 34, 93)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.