Mou režirao novi nezaboravan press: Sve je to "maslo" jednog moćnog čovjeka - Casillasa
(Foto: EPA) Pa baš da Casillas ima toliki uticaj na španske medije... Ali Posebni tako kaže...

Posebni o kritikama na račun De Gee

Mou režirao novi nezaboravan press: Sve je to "maslo" jednog moćnog čovjeka - Casillasa

Jose Mourinho i Iker Casillas svojevremeno su sarađivali u Real Madridu, ali onda je sve pošlo po zlu.

Sve je krenulo nizbrdo u Mourinhovoj trećoj sezoni u klubu, kada je jednom prilikom odlučio ostaviti Casillasa na klupi, a priliku dati Antoniju Adanu.

Izjavio je tada Mourinho da je Adan bolji golman od Casillasa, a "rat" njih dvojice nije završio ni do dan danas.

Nakon par godina pauze ponovo su Mourinho i Casillas "razmijenili vatru". Golman Porta u svom zadnjem intervjuu nije štedio Mourinha, a Posebni je naravno uzvratio.

Sada se Mourinho ponovo sjetio Casillasa i to pomalo neočekivano. Nakon pitanja novinara na press konferenciji pred utakmicu Uniteda sa Crystal Palaceom o kritikama španskim medija na račun golmana Uniteda Davida de Gee, nakon njegovih partija u dresu Crvene furije.

"De Gea je na meti kritika u Španiji, kako se on mentalno nosti sa time?", pitao je jedan od novinara, a Mourinho u svom stilu odgovorio: "Ali zašto kritike u Španiji? Da li znate? Ja znam. Zato što postoji neko veoma moćan ko razmišlja o tome da ponovo uskoči, ali mislim da je to teško kada ispred sebe imate najboljeg golmana na svijetu... Da, da - neko moćan želi uskočiti umjesto De Gee u ekipu."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Novinare je zanimalo i da li taj "moćnik" ima uticaja na selektora Španije, Luisa Enriquea.

"Ne, ne na selektora. Selektora poznajem jako dobro i dobri smo prijatelji, ali mediji... Da li je taj moćnik igrao za Real Madrid? Da", poručio je na kraju još jedne zanimljive press konferencije Jose Mourinho i bilo je jasno na koga je mislio.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi