Remi na Olimpicu

Rezervista spasio Lazio poraza, Milan ima za čime da žali

Derbi 13. kola italijanske Serije A odigran je na Olimpicu, gdje su Lazio i Milan remizirali odigravši 1:1. 

U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, ali je bilo dobrih šansi. Calhanoglu je u 16. minuti pogodio stativu, da bi u 29. minuti gol Immobilea poništen zbog ofsajda. U finišu prvog dijela zaprijetio je i Parolo, ali pored gola.

Prvi gol na utakmici viđen je u 78. minuti. Calabria je lijepo prošao po desnoj strani i poslao povratni pas prema Kessieju, koji uz malu pomoć stopera Lazija Wallacea zabija za vodstvo Rossonera.

Činilo se da će Milan proslaviti vrijedan trijumf, ali je Lazio u četvrtoj minuti nadoknade stigao do poravnanja. Strijelac za Nebeskoplave bio je rezervista Joaquin Correa, koji je dobro reagovao nakon gužve i zabio za konačnih 1:1.

Correin gol je Laziju bitan iz razloga što ostaje na četvrtom mjestu koje vodi u Ligu prvaka sa jednim bodom više od Milana koji je peti i s kojim će se, vjerovatno, do kraja sezone boriti za ovu poziciju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za ekipu Lazija je i danas svih 90 minuta odigrao Senad Lulić, koji je bio kapiten svog tima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.