Načelni dogovor postignut: Zlatan prihvatio najkraći ugovor karijere?
(Foto: EPA) Zlatan Ibrahimović je dres Milana nosio od 2010. do 2012. godine, a od tada je nekoliko puta istakao da nikada nije ni želio napuštati San Siro

Šveđanin se izgleda vraća u Milan

Načelni dogovor postignut: Zlatan prihvatio najkraći ugovor karijere?

Posljednjih mjesec dana se intenzivno špekuliše o povratku Zlatana Ibrahimovića u Milan, a od ponedjeljka italijanski mediji transfer iskusnog Šveđanina na San Siro predstavljaju kao "gotovu stvar".

Ugovor Zlatana Ibrahimovića sa LA Galaxyjem traje još godinu dana, ali bi on u januaru trebao napraviti transfer u Milan, a isti su navodno dogovorili direktor Rossonera Leonardo i Ibrin menadžer Mino Raiola na sastanku održanom u ponedjeljak.

Danas SportMediaset saopštava da je Ibrahimović načelno pristao na transfer u Milan i prihvatio vjerovatno najkraći ugovor u svojoj karijeri. Naime, Milan je Ibrahimoviću ponudio šestomjesečni ugovor vrijedan 2.2 miliona eura.

U isti bi, ipak, trebala biti ugrađena i opcija produženja saradnje na još jednu godinu ukoliko obje strane budu raspoložene za to.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Treba napomenuti da Milan sada treba postići dogovor i sa Galaxyjem oko transfera 37-godišnjeg napadača.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi